Evropa

Novi susret sa medvedom u Slovačkoj: Napadnut sredovečni bračni par dok je šetao psa

Komentari

Autor: Tanjug

01/04/2024

-

16:27

Novi susret sa medvedom u Slovačkoj:  Napadnut sredovečni bračni par dok je šetao psa
Ilustracija - Copyright Tanjug AP/Jim Urquhart, File

veličina teksta

Aa Aa

U Slovačkoj se desio još jedan napad medveda u kome je napadnut sredovečni bračni par koji je šetao psa pešačkom stazom u okrugu Liptovski Mikulaš, saopštio je danas slovački Zavod za zaštitu prirode.

U napadu koji se dogodio u nedelju popodne muškarac je zadobio lakšu povredu stopala, prenosi TASR. Kako je navedeno, par se tokom šetnje na trenutak zaustavio na odmorištu, kada je medved iznenada prišao.

Životinja je povredila stopalo muškarca dok je pokušavao da preskoči zaštitnu ogradu, a par se potom sakrio u obližnju kolibu.

U zvaničnom saopštenju Zavoda za zaštitu prirode potvrđeni su brojni izveštaji o susretima sa medvedima ili šteti koju su ove životinje prouzrokovale.

Podsetimo, u nekoliko okruga na severu Slovačke je krajem marta bilo proglašeno vanredno stanje zbog pojave takozvanih sinantropskih medveda, medveda koji su se navikli da žive u blizini ljudi. Vanredno stanje odnosilo se na okruge Liptovski Mikulaš, Ružomberok, Žilina, Martin i Turčijanske Teplice (svi u regionu Žiline), Poprad i Kežmarok (oba u Prešovskoj oblasti), preneo je TASR.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa