Evropa

Poplavljeno više od 10.000 kuća: Posle pucanja brane, situacija u Rusiji i dalje teška

Komentari

Autor: Tanjug

09/04/2024

-

10:44

Poplavljeno više od 10.000 kuća: Posle pucanja brane, situacija u Rusiji i dalje teška
Poplavljeno više od 10.000 kuća: Posle pucanja brane, situacija u Rusiji i dalje teška - Copyright Tanjug AP/Anatoly Zhdanov/Kommersant Publishing House via AP

veličina teksta

Aa Aa

Situacija sa poplavama u Rusiji i dalje je teška, a u Orenburšku oblast, gde je najteže i gde je poplavljeno više od 10.000 kuća, danas je stigao ministar za vanredne situacije Aleksandar Kurenkov.

Nivo vode je u Orenburgu za protekla 24 sata porastao za 25 centimetara, a u gradu je poplavljeno oko 2.000 kuća.

U gradu Orsk, gde je 5. aprila pukla brana koja brani grad od reke Ural,  nivo reke opada drugi dan zaredom, saopštila je pres služba načelnika Orenburške oblasti.

Gradonačelnik Orska Vasilij Kozupica naveo je da je u tom gradu poplavljeno 6.929 zgrada, a da je evakusiano 2.493 ljudi, prenosi Interfaks.

Tanjug/AP/Anatoly Zhdanov

 

Nivo vode u pojedinim delovima Kurganske oblasti, koja je takođe pogođena poplavama, porastao je od juče za 157 centimetara, a vlasti su najavile da će pik poplavnog talasa biti 10. aprila.

Prema podacima Ministarstva za vanredne situacije, u toj oblasti je poplavljeno 10.327 stambenih zgrada i 12.821 privatnih parcela.

Oblasti južnog Urala suočile su se ove godine sa poplavama bez presedana, a vanredna situacija uvedena je u Orenburškoj, Kurganskoj i Tjumenskoj oblasti.

Predsednik Rusije Vladimir Putin juče je naredio formiranje posebne vladine komisije koja će se baviti problemima prouzrokovanim poplavama.

Ruska meteorološka agencija navela je da očekuje da će poplave u Orenburgu i okolnim oblastima dostići vrhunac u sredu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa