Evropa

Ukrajinac osumnjičen u Poljskoj za ubistvo četiri beskućnika

Komentari

Autor: Tanjug

09/04/2024

-

15:19

Ukrajinac osumnjičen u Poljskoj za ubistvo četiri beskućnika
Tanjug/AP/Petr David Josek - Copyright Tanjug/AP/Petr David Josek

veličina teksta

Aa Aa

Državljanin Ukrajine osumnjičen je za ubistvo četiri beskućnika čija su tela pronađena u nestambenoj zgradi u centru Varšave.

Policija je do sada privela sedam osoba, ali prema preliminarnim podacima, ubistvo je počinio Ukrajinac, prenosi Ukrinform pozivajući se na RMF24.FM.

Prema saopštenju policije, Ukrajinac je ubio ove ljude, a njihova tela sakrio u nestambenoj zgradi gde su beskućnici imali sklonište.

Motivi ovih zločina za danas su nepoznati, ali policija pretpostavlja da je reč o obračunu među Poljacima i Ukrajincima beskućnicima.

Policija još nije uspela da identifikuje žrtve, za koje se samo zna da su muškarci. Prema izveštaju policije, tela dve žrtve pronađena su u nedelju, a još dve u ponedeljak u stanju teškog raspadanja.  Neki od ubijenih pronađeni su zakopani u dvorištu zgrade, dok su drugi bili na različitim spratovima.

U vezi sa ovim slučajem, privedeno je sedam muškaraca i žena, na osnovu njihovog iskaza, priveden je i državljanin Ukrajine kao osumnjičen za četiri ubistva. Ostali osumnjičeni su mogli biti svedoci ovih zločina.

Slučaj vodi lokalno tužilaštvo, a trenutno nema naznaka da se u ovoj kući nalazi još tela.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa