Evropa

Francuski Univerzitet Sians Po odbacio zahtev da se razmotre veze sa fakultetima u Izraelu

Komentari

Autor: Tanjug

02/05/2024

-

15:28

Francuski Univerzitet Sians Po odbacio zahtev da se razmotre veze sa fakultetima u Izraelu
Francuski Univerzitet Sians Po odbacio zahtev da se razmotre veze sa fakultetima u Izraelu - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

veličina teksta

Aa Aa

Pariski univerzitet Sians Po odbacio je zahteve demonstranata da se osnuje radna grupa koja će preispitati odnose sa izraelskim univerzitetima, rekao je danas novinarima vd direktora Univerziteta Žan Baseres, nakon sastanka sa studentima i osobljem.

Sastanak je bio jedan od uslova prošle nedelje da studenti da za sada prekinu proteste zbog rata u Gazi, preneo je Reuters.

"Pozivam sve da pokažu osećaj odgovornosti", rekao je on, pozivajući ih da dozvole da se nastavi ispitni rok.

Elitni univerzitet političkih nauka će raditi na tome kako da najbolje organizuje internu debatu o ključnim temama, rekao je on.

Studenti na nekoliko francuskih univerziteta, uključujući Sians Po Pari, Sians Po Lil i Univerzitet za novinarstvo u Lilu, blokirali su ili zauzeli svoje fakultete nakon skupova koji su organizovani u kampusima širom SAD protiv sukoba u Gazi.

Francuska policija je u ponedeljak rasterala na desetine demonstranata koji su postavili šatore u dvorištu Univerziteta Sorbona u Parizu.

Protesti u Francuskoj i drugim evropskim državama nisu dostigli razmere kao u SAD.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa