Evropa

Srbija pomaže Grčkoj: Helikopterska jedinica MUP-a učestvuje u gašenju požara na Eviji

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

10/08/2021

-

22:17

Srbija pomaže Grčkoj: Helikopterska jedinica MUP-a učestvuje u gašenju požara na Eviji
Srbija pomaže Grčkoj: Helikopterska jedinica MUP-a učestvuje u gašenju požara na Eviji - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Tim Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova, sa tri helikoptera, dva "bel 212“ i "H-145" uključio se danas zajedno sa grčkim kolegama u savladavanje vatrene stihije koja je zahvatila grčko ostrvo Eviju.

U koordinaciji sa lokalnim vlastima Helikopterska jedinica dejstvovala je u severnom delu ostrva sa 30 naleta prilikom kojih je izbačeno oko 35 tona vode.

MUP je objavio i snimak akcije Helikopterske jedinice.

video code

Helikoptesrka jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova je juče sletela na Eviju.

Podsetimo, srpski vatrogasci-spasioci, u saradnji sa Civilnom zaštitom Grčke, juče su bili angažovani na presecanju šumskog požara na severnom delu Evije, selu Avgari, u čemu je učestvovalo 35 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa tri auto-cisterne i 10 terenskih vozila, saopštio je MUP.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Grčku je uputilo i medicinski tim Odeljenja za zdravlje zaposlenih i bezbednost na radu sa tri lekara, medicinskim tehničarem i sanitetskim vozilom.

Vatrogasci-spasioci i pripadnici Helikopterske jedinice, nakon angažovanja u gašenju požara u Srbiji i Severnoj Makedoniji, po naređenju predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića došli su na Eviju kako bi bratskom grčkom narodu pomogli da se izbori sa vatrenom stihijom, kaže se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa