Evropa

Pucnjava kakvu Britanija ne pamti: Mladić usmrtio pet osoba, među njima i dete, pa izvršio samoubistvo

Komentari

Autor: Tanjug, CNN, The Guardian

13/08/2021

-

14:28

Pucnjava kakvu Britanija ne pamti: Mladić usmrtio pet osoba, među njima i dete, pa izvršio samoubistvo
Pucnjava kakvu Britanija ne pamti: Mladić usmrtio pet osoba, među njima i dete, pa izvršio samoubistvo - Copyright Tanjug/Ben Birchall/PA via AP

veličina teksta

Aa Aa

Britanska policija saopštila je identitet napadača iz Plimuta, i navela da je u pitanju Džejk Dejvison (22) koji se sumnjiči da je u pucnjavi ubio pet osoba, uključujući i jedno dete, pre nego što je sebi oduzeo život.


Policija je potvrdila da su ubijene tri ženske i dve muške osobe i da je napadač potom izvršio samoubistvo, a navodi se da ovaj napad nije povezan s terorizmom, prenosi Gardijan.

Policija je navela da su među žrtvama Dejvisona bili "veoma mlada devojčica i njen rođak", a da je jedna od žrtava žena koju je napadač poznavao. Navedeno je i da je on posedovao dozvolu za vatreno oružje, ali nije potvrđeno da li je baš to koristio u napadu.

U nepotvrđenim ranijim izveštajima svedoka navodi se da su među žrtvama bili muškarac pogođen u stomak i starija žena. Među ubijenima su navodno i dve osobe koje su šetale pse, a četiri osobe su preminule na licu mesta, a jedna u bolnici, prenosi BBC.

Prema navodima britanskih medija, Dejvison je imao i stranicu na Jutjubu na kojoj priča o svom propalom ljubavnom životu, a pratio je Incel TV, internet grupu za podršku za ljudima u "nevoljnom celibatu", koju karakterišu mizoginija i teorije o nadmoći muškaraca.

Policija je rekla da još uvek utvrđuje motive ovog napada i da za sada može da se isključi terorizam, kao i da ne može da se dovede u vezu sa krajnje desničarskim stavovima Dejvisona, koje je iskazivao na društvenim mrežama.

Nešto ranije, policija je opisala pucnjavu kao "ozbiljan incident vatrenim oružjem" i dodala da je situacija pod kontrolom.

Velika Britanija ima jednu od najmanjih stopa ubistava vatrenim oružjem u svetu, a masovne pucnjave su retke. Ovo je bila prva masovna pucnjava u Britaniji u prethodnih 11 godina.

Komentari (0)

Evropa