Evropa

U Moskvi izdato upozorenje zbog mogućeg tornada

Komentari

Autor: Tanjug

20/06/2024

-

09:07

U Moskvi izdato upozorenje zbog mogućeg tornada
U Moskvi izdato upozorenje zbog mogućeg tornada - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Stanovnici Moskve zamoljeni su da se danas uzdrže od izlaska napolje po lošem vremenu zbog obilnih padavina koje se očekuju glavnom gradu Rusije, navodi se na Telegram kanalu grupe opštinskih službi.

"U glavnom gradu danas se očekuju izuzetno intenzivne padavine, postoji mogućnost stvaranja tornada... Molimo građane da se uzdrže od boravka na ulici po lošem vremenu, budite krajnje oprezni, ne krijte se ispod drveća, ne parkirajte automobile u njihovoj blizini, striktno se pridržavajte ograničenja brzine i udaljenosti", navodi se u poruci, prenela je RIA Novosti.

U Moskvi već u pojedinim delovima pada jaka kiša, a šansa da se stvori tornado važi za period od 12.00 do 17.00.

Iako tornado vezujemo za Severnu Ameriku, on je moguć i u stepama Rusije o čemu svedoči nekoliko snimaka sa društvenih mreža. Na jednom od njih kamera u kolima snimila je scenu nalik onima u američkom Srednjem Zapadu, kada je izuzetno moćan tornado protutnjao kroz naselje i porušio kuće i pomoćne objekte poput kule od karata.

Vremenska oznaka na kameri je iz 2012. godina, ali je prema podacima na sajtu za deljenje videa LiveLeak, gde se prvi put pojavio snimak, oluja zabeležena 29. avgusta 2014. u Republici Baškiriji, takođe poznatoj kao Baškortostan.

Komentari (0)

Evropa