Evropa

Neredi u centru Kijeva, nacionalisti pokušali da dođu do kabineta Zelenskog

Komentari

Autor: Tanjug

14/08/2021

-

19:52

Neredi u centru Kijeva, nacionalisti pokušali da dođu do kabineta Zelenskog
Protesti - Copyright EPA/Sergey Dolzhenko

veličina teksta

Aa Aa

U centru Kijeva nacionalisti su pokušali da se probiju do kabineta ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog, a policija je u pokušaju da ih zaustavi upotrebila suzavac.

Predstavnici takozvanog "Nacionalnog korpusa" odbili su da ih policija legitimiše i pokušali da se probiju do zgrade predsedništva, gde je trebalo da se održi miting, nakon čega su izbili sukobi.


Predsedništvo obezbeđuju brojni pripadnici policije. Tokom protesta policija je upotrebila suzavac i dimne bombe, preneo je Sputnjik.Demonstranti su zapalili gume i bacali kamenice na policajce.

Tokom akcija nacionalista demonstranti su povremeno skandirali nacionalističke parole i izražavali nezadovoljstvo postupcima vlasti, uključujući predsednika.Između ostalog, demonstranti su protiv "predaje i pregovora sa teroristima u Donbasu". Takođe su izražavali nezadovoljstvo radom policije koja se "bori protiv patriotskog pokreta".

"Nacionalni korpus" formiran je na bazi nacionalnog bataljona "Azov", a protiv njenih članova u Rusiji je pokrenut krivični postupak.

Komentari (0)

Evropa