Evropa

Filmski beg ruskog kriminalca iz zatvora: Kašikom upalio viljuškar, popeo se na krov i nestao

Komentari

Autor: Telegraf

24/08/2021

-

20:38

Filmski beg ruskog kriminalca iz zatvora: Kašikom upalio viljuškar, popeo se na krov i nestao
Filmski beg ruskog kriminalca iz zatvora: Kašikom upalio viljuškar, popeo se na krov i nestao - Copyright AP/Valentin Bianchi

veličina teksta

Aa Aa

Za Muslima Abubakarova (40) zatvorske rešetke su samo izaov, jer nema onih kojima on nije dorastao. Tako je već peti put pobegao iz belgijskog zatvora, a metode su mu svaki put drugačije. 

Ruski kriminalac je malom kašikom uspeo da upali viljuškar i da njime dođe do krova zatvora, a zatim i da pobegne, piše Telegraf.

Ova filmska priča otkirva da je Abubakarov kašiku dobio u kantini od ruksog "kolege" koji je zbog svog dobrog ponašanja dobio privilegiju da koristi metalni pribor za jelo.

Ovaj begunac je na noge podigao policiju koja je angažovala pse tragače i helikoptere, ali i dalje mu ne ulaze u trag. Inače potraga za njim traje pune tri nedelje. Dejli Telegraf dalje napominje i da  begstvo iz zatvora nije formalno kažnjivo u Belgiji, već samo kriminalna dela koja se tokom bekstva počine.

U svakom slučaju, on je služio kaznu od 15 godina zbog pljački, prevara i ilegalnog posedovanja oružja, kao i držanja talaca tokom pljačke kada se i nasilno ponašao prema jednoj ženi. Boravak u zatvoru nije mu se dopao, pa je rešio da i ovog puta pobegne.

Lokalni mediji navode da je beg uspeo sam da organizuje, a u šoku je i njegov advokat Frank Šhirlink.

"On je čovek koji veruje samo sebi. Iznenadilo bi me da je svoje planove podelio sa nekim", rekao je Šhirlink.

Bekstvo iz zatvora kao "želja za slobodom"

Telegraf takođe piše da je ovaj krimnalac 2012. godine zlostavljao stariju ženu tokom pljačke. Ona je uspela da se odbrani i ugrize a to je uz pomoć DNK bio ključni odkaz da ga osude.  Inače, u Belgiji se bekstvo iz zatvora tretira kao "želja za slobodom".

Prošle godine policija je uhapsila niz osumnjičenih koji su pokušavali da pomognu zatvorenicima da pobegnu.

Nedavno je u Španiji uhapšen i Marokanac Nordin Benalal koji je poznat kao "kralj bekstva", jer je više puta uspevao da pobegne iz zatovora.

Komentari (0)

Evropa