Evropa

Zaharova: Rusija odbacuje odgovornost za slučaj Skripalj

Komentari

Autor: Tanjug

21/09/2021

-

18:30

Zaharova: Rusija odbacuje odgovornost za slučaj Skripalj
Zaharova: Rusija odbacuje odgovornost za slučaj Skripalj - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Rusija odbacuje sve pokušaje Velike Britanije da se odgovornost za slučaj Skripalj prebaci na Moskvu i nastaviće da traži detaljne podatke od Londona, izjavila je danas portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

"Čvrsto osuđujemo sve pokušaje Londona da svale svu krivicu za incident u engleskom Solzberiju na Moskvu i insistiramo da sve treba da se uradi profesionalno, objektivno i nepristrasno", rekla je Zaharova, a preneo TASS.

Ona je rekla da "Moskva potvrđuje da je spremna na detaljnu saradnju predstavnika reda i eksperata sa obe strane".

Naglasila je da London nastavlja da odbija odgovoran razgovor i detaljnu istragu povodom događaja u Solzberiju, uprkos brojnim apelima Moskve na odgovoran dijalog.

"U isto vreme lideri Velike Britanije nastavljaju da zloupotrebaljavaju slučaj Skripalj kao instrument pritiska na našu zemlju, raspaljujući antiruska osećanja u britanskom društvu", dodala je.

Skotland jard je danas saopštio da će optužbe za pokušaj ubistva Sergeja i Julije Skripalj, kao i policajca Nika Bejlija, biti pripisane i trećoj osobi, rekao je ruski diplomata Denis Sergejev.

Tanjug/AP/Metropolitan Police

 

Treći osumnjičeni, poznat kao Sergej Fedorov, navodno je agent ruske vojne agencije GRU i saučesnik još dva ruska državljanina koja su prethodno optužena.

Uprkos činjenici da je ruska strana spremna za saradnju, Rusija ne može da isporuči svoje državljane drugoj zemlji, saopštila je ruska ambasada u Londonu.

"To je u suprotnosti sa ruskim ustavom, o tome je obaveštena londonska policija i to će važiti i ubuduće", navodi se u saopštenju.

Komentari (0)

Evropa