Evropa

"Ako ostaneš ovde, ubiće te": Pacijent preminuo od korone, prijatelji antivakseri ga ubedili da izađe iz bolnice

Komentari

Autor: Jutarnji

30/09/2021

-

22:45

"Ako ostaneš ovde, ubiće te": Pacijent preminuo od korone, prijatelji antivakseri ga ubedili da izađe iz bolnice
"Ako ostaneš ovde, ubiće te": Pacijent preminuo od korone, prijatelji antivakseri ga ubedili da izađe iz bolnice - Copyright Tanjug/Zoran Žestić

veličina teksta

Aa Aa

Jednog penzionera obolelog od koronavirusa italijanski antivakser nagovorio je da izađe iz bolnice kako bi se "spasio", jer "u bolnici pokušavaju da ga ubiju". Njegova sloboda je trajala nekoliko dana, kada je preminuo od podmuklog virusa, piše Dejli mejl.

Pacijenta Džoa Mekarona (67) iz mesta Dangloe, su nagovorili prijatelji antivakseri da u utorak, 14. septembra napusti bolnicu Leterkeni.

Međutim, dva dana kasnije hitno je prevežen u bolnicu jer je imao ozbiljnih poteškoća s disanjem, a preminuo je sedam dana kasnije.

U videu koji kruži internetom, Džo se vidljivo bori s disanjem dok se njegov 'prijatelj' antivakser, Italijan Antonio Muredu, svađa s lekarima pre nego što će ga iz bolnice odvesti kući.

 

 

Antonio, vlasnik restorana i bivši vojnik italijanske vojske, tvrdi da su Džoa prisilno strpali na intenzivnu njegu i da ga oni 'spasavaju' jer će ga lečenje ubiti.

U videu se čuje kako kaže: 'Ako ostaneš ovde, ubiće te, Džo.'

Video koji je Antonio snimio i kasnije objavio na Tviteru, prikazuje žustru prepirku između Džoa i medicinskog osoblja pre nego što će ovaj da napusti bolnicu, dok ga osoblje upozorava da bi kod kuće mogao da umre.

Na snimku se vidi jedan neidentifikovani lekar dok se naginje kako bi razgovarao s Džoom, koji sedi u invalidskim kolicima teško dišući, i upozorava ga da bi napuštanje bolnice moglo biti opasno po njegov život.

Lekari ga upozoravali da ne napušta bolnicu

Lekar mu je rekao: 'Imate pravo da odlučite šta želite, ali mislim da ono što Antonio govori uopšte nije u redu. Jedva dišete. Želimo da ostanete kako bi vam pomogli.'

Džo, inače bivši radijski di-džej, nakon toga je napustio bolnicu i vratio se kući, gde mu se stanje pogoršalo.

Antonio je 'spasavanje' izveo uz pomoć članova Informacionog centra opšteg prava, a u jednom videu objavljenom nakon što je Džo napustio bolnicu, tvrdio je da je ovaj zatražio njegovu pomoć.

Nakon što je Džo u četvrtak ujutro ponovno primljen u bolnicu, njegova 38-godišnja supruga Una u ime porodice je objavila saopštenje u kojem kritikuje postupke njegovih 'nepromišljenih' prijatelja.

Nakon Džoove smrti, imenovan je visoki policijski službenik koji će voditi istragu o incidentu u bolnici, potvrđeno je u nedelju.

Komentari (0)

Evropa