Evropa

Požar u rumunskoj bolnici, stradalo sedam osoba

Komentari

Autor: Tanjug

01/10/2021

-

14:53

Požar u rumunskoj bolnici, stradalo sedam osoba
Požar u rumunskoj bolnici, stradalo sedam osoba - Copyright Tanjug AP/Romanian Emergency Situations Inspectorate, IGSU via AP

veličina teksta

Aa Aa

U Bolnici za infektivne bolesti u Konstanci nastradalo je sedam osoba, izjavio je danas rumunski ministar unutrašnjih poslova Lučian Bode.

Bode je rekao da su vatrogasci intervenisali posle osam minuta na gašenju požara u Bolnici za infektivne bolesti Konstanca i da je za manje od sat vremena požar ugašen.

"U bolnici je bilo 10 pacijenata na intenzivnoj nezi. Istražitelji trenutno proveravaju da li je bolnica imala obavezu da ima sertifikat za zaštitu od požara. Istragu je preuzelo Tužilaštvo i Sud u Konstanci", rekao je Bode.

U bolnici je u trenutku požara bilo 113 pacijenata, od kojih 10 na intenzivnoj nezi.

Požar je u međuvremenu ugašen, a Rojters navodi da su se u toj bolnici lečili pacijenti oboleli od kovida, kao i da je dosad 50 pacijenata evakuisano i prebačeno u druge bolnice.

Prema Inspektoratu za hitne situacije, požar je izbio na prvom spratu zgrade, a zasad nije poznato da li je izbio na odeljenju ili u lekarskoj ordinaciji, prenosi digi24.ro.

Stvari su dodatno otežane činjenicom da je bilo pacijenata koji su nepokretni.

Bolnica je stara između 60 i 70 godina, a vatrogasci su hitno intervenisali jer su na odeljenjima boce s kiseonikom.

Dodaje se da su neki pacijenti evakuisani kroz prozore.

Komentari (0)

Evropa