Evropa

Britanski poslanik iz Konzervativne partije Borisa Džonsona preminuo od posledica ranjavanja nožem

Komentari

Autor: CNN

15/10/2021

-

16:03

Britanski poslanik iz Konzervativne partije Borisa Džonsona preminuo od posledica ranjavanja nožem
Tanjug/AP/Nick Ansell - Copyright Tanjug/AP/Nick Ansell

veličina teksta

Aa Aa

Poslanik vladajuće Konzervativne stranke Dejvid Ejms (69) preminuo je nakon što ga je danas muškarac izbo u metodističkoj crkvi u mestu Li-on-Si, javlja Rojters.

Britanska policija je prethodno objavila da je uhapšen muškarac u istočnoj Engleskoj nakon sumnje da je u crkvi nekoliko puta izbo poslanika konzervativaca iz Sautenda, dodajući da ne traze ostale osumnjičene.

"Muškarac je uhapšen nakon incidenta u mestu Li-on-Si. Dobili smo pozive da je došlo do ubadanja u Istvud roudu sever, nešto nakon 13.05", navela je policija Eseksa na Tviteru.

Britanski poslanik u vladajućoj Konzervativnoj stranci premijera Borisa Džonsona uboden je nekoliko puta na sastanku u svojoj izbornoj jedinici, istočno od Londona.

Dejvid Ames (69), koji je predstavnik Southend Vesta u Eseksu, izbo je oko podneva u Metodističkoj crkvi čovek koji je ušao na sastanak Amesa sa biračima iz svog izbornog okruga, rekao je svedok na licu mesta za Rojters.

Tanjug/AP/Ian West

 

 

Policija Eseksa je u saopštenju na svojoj veb stranici navela da je muškarac uhapšen na licu mesta i priveden, kao i da je pronađen nož.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa