Evropa

Bivši policajac osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva Sare Everard u Londonu

Komentari

Autor: Euronews, Tanjug, CNN, Rojters

30/09/2021

-

14:01

Bivši policajac osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva Sare Everard u Londonu
Bivši policajac osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva Sare Everard u Londonu - Copyright Tanjug AP/Metropolitan Police via AP

veličina teksta

Aa Aa

Britanski policajac Vejns Kazens osuđen je danas na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva Sare Everard, nakon što ju je oteo dok se vraćala kući.

U sudnici su danas bili Sarini roditelji Džeremi i Suzan i njena sestra Kejti, kao i brojni prijatelji, piše CNN. Tokom izricanja presude tužioci su rekli da je Kazens upotrebio svoju policijsku identifikaciju i lisice da zavara Saru i natera je da uđe u njegovo vozilo, pod optužbom da je prekršila pandemijske restrikcije.

Kako mediji navode, on ju je najpre silovao, pa ubio kasnije te večeri.


Londonski policajac Vejns Kazens (48) priznao je ranije ove godine krivicu za ubistvo, silovanje i kidnapovanje, podseća agencija Rojters.

Inače, u Britaniji je doživotna kazna obavezna u slučajevima ubistva. Međutim, na sudu je da odluči minimalno trajanje vremena pre mogućnosti ranijeg puštanja na slobodu. Kazens je dobio doživotnu bez mogućnosti pomilovanja, što je veoma retko. Takva praksa je inače za najteže zločine. 


Podsetimo, Everard je bila direktorka marketinga iz Londona. Nestala na putu ka kući u Klefemu u južnom delu Londona 3. marta. Njeno beživotno telo pronađeno je nedelju dana kasnije u šumi u blizini Ešforda u Kentu.

Ovaj slučaj je tada šokirao Britaniju i izazvao proteste zbog nasilja nad ženama.

Komentari (0)

Evropa