Evropa

Tenzije na granici, azerbejdžanske trupe na teritoriji Jermenije

Komentari

Autor: Tanjug

28/05/2021

-

22:50

Tenzije na granici, azerbejdžanske trupe na teritoriji Jermenije
Tenzije na granici, azerbejdžanske trupe na teritoriji Jermenije - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Azerbejdžanske trupe moraju da napuste suverenu teritoriju Jermenije, saopštilo je danas jermensko Ministarstvo odbrane citirajući vršioca dužnosti ministra Vagaršaka Harutjiunijana tokom sastanka sa ruskim kolegom Sergejem Šojguom.

Harutjunjan je, kako se navodi u saopštenju ministarstva, obavestio ruskog kolegu o detaljima infiltracije azerbejdžanskih oružanih grupa na jermensku teritoriju i akcijama jermenskih oružanih snaga, prenosi Tass.

Naglasio je da su provokacije Azerbejdžana pod lažnim izgovorom "prilagođavanja granice" apsolutno nedopustive i da azerbejdžanske trupe moraju odmah da napuste suverenu teritoriju Jermenije, dodaje se.

Situacija na jermensko-azerbejdžanskoj granici napeta je od 12. maja kada je jermensko ministarstvo odbrane objavilo da su azerbejdžanske oružane snage pokušale da izvrše "određene aktivnosti" u pograničnom području u provinciji Sjunik u pokušaju da "prilagode granicu".

U četvrtak je Azerbejdžan saopštio da je šest jermenskih vojnika zarobljeno kada su pokušavali da pređu granicu i izvrše sabotažu.

Jermenska strana je potvrdila da su njeni vojnici zarobljeni, ali je naglasila da su radili kao inženjeri u pograničnim oblastima jermenske provincije Gegarkunik.

Jerevan je incident nazvao otmicom i obratio se Evropskom sudu za ljudska prava.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa