Evropa

Janša nakon sastanka sa Dodikom: Budućnost u punom suverenitetu BiH i članstvu u EU

Komentari

Autor: FoNet

07/11/2021

-

22:35

Janša nakon sastanka sa Dodikom: Budućnost u punom suverenitetu BiH i članstvu u EU
Janša nakon sastanka sa Dodikom: Budućnost u punom suverenitetu BiH i članstvu u EU - Copyright Tanjug/AP/Johanna Geron

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Slovenije Janez Janša nakon privatne radne večere sa članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom poručio je da je razgovor o situaciji u BiH bio veoma sadržajan.

"Teritorijalni integritet i poštovanje postojećeg ustavnog poretka, vodeći računa o istim pravilima za sve su temelj za suživot njenih naroda i rešavanje trenutnih dilema. Budućnost u punom suverenitetu BiH i članstvu u EU", napisano je na zvaničnom nalogu premijera Slovenije.

Istovremeno, sarajevski mediji izveštavaju da se "lider (Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) i član Predsedništva BiH" večeras u Ljubljani sastao s premijerom Slovenije i da je u sklopu posete organizovana i radna večera.

"Poseta koja se, takođe, može okarakterisati kao privatna, dolazi u trenutku političke krize u Bosni i Hercegovini, a Dodik će upravo s premijerom Slovenije razgovarati o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH", ocenio je ranije portal klix.ba.

Sastanak Milorada Dodika i Janeza Janše "samo je nastavak aktivnosti i sastanaka koje je član Predsedništva BiH organizovao s evropskim i regionalnim desničarima", navodi sarajevski portal. Dodik se ranije ove sedmice u Banjaluci sastao sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa