Politika

Vučić na samitu o klimatskim promenama: Srbija će mnogo uraditi na polju Zelene agende

Komentari

Autor: Tanjug

01/11/2021

-

10:00

Vučić na samitu o klimatskim promenama: Srbija će mnogo uraditi na polju Zelene agende
Vučić na samitu o klimatskim promenama: Srbija će mnogo uraditi na polju Zelene agende - Copyright Instaram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji boravi u Glazgovu, gde će učestvovati na Samitu lidera o klimatskim promenama - COP26, poručio je uoči početka skupa da će Srbija mnogo uraditi na polju Zelene agende i na garantovanju energetske bezbednosti građanima.

"U prelepoj Škotskoj danas razgovaramo o klimatskim promenama i merama koje svi moramo da preduzmemo kako bismo zaštitili život i sigurnu budućnost ljudi na Zemlji", napisao je Vučić na instagram profilu "Budućnostsrbije", uz fotorgafiju iz Glazgova.

On je poručio i da će Srbija mnogo toga da uradi na polju Zelene agende, ali i garantovanju pune energetske bezbednosti za naš narod.

"Pravo mesto da po ovom pitamju razgovaram sa svetskim liderima", dodao je Vučić.

Razgovor sa slovenačkim premijerom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Glazgovu sa premijerom Slovenije Janezom Janšom.

"Sadržajan jutarnji razgovor sa slovenačkim premijerom Janezom Janšom", napisao je predsednik  na Instagram profilu.

Istakao da Srbija i Slovenija na svim poljima društvenog života unapređuju svoje odnose i saradnju.

Vučić će se tokom Samita obratiti na skupu šefova država i vlada, a prisustvovaće i događaju povodom pokretanja inicijative o globalnom smanjenju metana, koji organizuju presednik Sjedinjenih Američkih Država Džozef Bajden i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

Takođe, predsednik će na marginama Samita održati i niz bilateralnih sastanaka sa zvaničnicima nekoliko država, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija