Evropa

Četvrti dan zaredom rekordan broj novozaraženih u Nemačkoj: Prvi put više od 50.000 novozaraženih

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

11/11/2021

-

09:22

Četvrti dan zaredom rekordan broj novozaraženih u Nemačkoj: Prvi put više od 50.000 novozaraženih
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Nemačkoj je četvrti dan zaredom zabeležen rekordan broj novih slučajeva korona virusa, a prvi put od početka pandemije zabeleženo je više od 50.000 novozaraženih u jednom danu.

Institut Robert Koh saopštio je da je u poslednja 24 sata registrovano 50.196 novozaraženih, što je novi rekord. Još juče je bilo "svega" 39.676 novozaraženih, što je već bio rekordan broj.

Takođe i sedmodnevna incidencija dostigla je novu rekordnu vrednost, a ona pokazuje broj novozaraženih po 100.000 stanovnika u nedelju dana, i sada je na 249,1. Time je incidencija četvrti dan zaredom porasla na rekordnu vrednost. Poređenja radi pre nedelju dana bila je na 154,5.

U protekla 24 sata preminulo je 235 osoba zaraženih koronom. U Nemačkoj je od početka pandemije registrovano 4,89 miliona pozitivnih na korona virus, a od posledica zaraze je preminulo 97.198 ljudi.

Senat Berlina doneo je juče odluku o pooštravanju epidemioloških mera, kojim ograničava kretanje nevakcinisanim osobama.

Prema pisanju "Fokus onlajn" odluka koja je doneta na osnovu izraženog rasta obolelih od koronavirusa, stupa na snagu od ponedeljka.

Od tada će moći još samo vakcinisani i izlečeni od korona virusa da uđu u restorane, bioskope, muzeje, banje, zabavne parkove. Nova mera pogađa sve osobe starije od 18 godina.

Zbog preopterećenosti, nemačke bolnice odlažu operacije koje nisu hitne. Najgore je stanje u Bavarskoj, Sarskoj i Tirinškoj oblasti, prenosi Špigel. Velika berlinska bolnica Čarite, od utorka je otkazala sve planirane intervencije kako bi zaposlene preraspodelili na kovid odeljenja. Još 10 odsto kreveta je na intenzivnoj nezi u Nemačkoj slobodno, upozorava lekar intenzivne nege Kristijan Karagianidis. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa