Evropa

Lukašenko: Nijedan avion "Belavie" nije dovezao migrante

Komentari

Autor: Tanjug

13/11/2021

-

15:22

Lukašenko: Nijedan avion "Belavie" nije dovezao migrante
Aleksandar Lukašenko - Copyright Tanjug/AP/Andrei Stasevich/BelTA

veličina teksta

Aa Aa

Nijedan avion nacionalnog beloruskog avioprevoznika "Belavia" nije dovezao migrante sa Bliskog istoka u Belorusiju, izjavio je predsednik te zemlje Aleksandar Lukašenko u intervjuu za ruski časopis "Nacionalna odbrana".

"Vi (zapadne zemlje) ste hteli da zadavite nas, našu kompaniju na aerodromu, štaviše, zabranili ste avionima 'Belavie' da lete čak i iznad teritorije Evrope. Dobro, mi letimo za Rusiju, letimo za Kinu, na istok i tako dalje, ali nijedan avion 'Belavie' nije doveo migrante ovde, oni lete svojim avionima, Boingom", rekao je Lukašenko, preneo je TASS.

Prema njegovim rečima, politika Zapada je dovela do ove situacije.

"Onda su uveli sankcije protiv mene, protiv Belorusa, krenuli u hibridni rat protiv Belorusije. Uzmite medije, privredu, politiku i sada su usmereni na vojsku, bezbednost - hibridni rat. I posle toga vi ludaci hoćete da vas zaštitim, posebno od migranata?! Da li sam iracionalan? Vi ste to napravili i sada ćete to dobiti", naglasio je Lukašenko.

Belorusija želi ruski raketni sistem

Belorusija želi ruski raketni sistem Iskander, koji bi bio raspoređen na jugu i zapadu zemlje, izjavio je Lukašenko.

On je rekao da mu je potreban mobilni balistički raketni sistem Iskander, koji ima domet do 500 kilometara i može da nosi konvencionalne ili nuklearne bojeve glave, preneo je Rojters.

"Potrebno mi je nekoliko divizija na zapadu i jugu, neka budu (tamo)", rekao je on. Lukašenko nije naveo da li je sa Moskvom razgovarao o dobijanju tog raketnog sistema.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa