Evropa

Austrijski ministar unutrašnjih poslova: Neprihvatljivo i degutantno ponašanje demonstranata

Komentari

Autor: Tanjug

20/11/2021

-

22:52

Austrijski ministar unutrašnjih poslova: Neprihvatljivo i degutantno ponašanje demonstranata
Austrijski ministar unutrašnjih poslova: Neprihvatljivo i degutantno ponašanje demonstranata - Copyright Tanjug/AP Photo/Florian Schroetter

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer reagovao je na napade na policiju tokom protesta protiv kovid mera u Beču.

"Ako tokom protesta, koji organizuje i reklamira stranka zastupljena u parlamentu, bivaju napadnuti policajci i čine se krivična dela prema Zakonu o zabrani veličanja nacizma, onda je to potpuno neprihvatljivo", poručio je on.

Nehamer je ukazao da je to što su pojedini aktivisti bili sa natpisom nevakcinisani i žutom zvezdom, kako bi se prikazali kao žrtve gonjenja i time se izjednačili sa žrtvama nacizma bilo ne samo degutantno, već i da relativizuje zločine nacista i vređa milione žrtava nacističke diktature.

On je, ujedno, zahvalio i policiji što je profesionalno čuvala bezbednost na teškom zadatku.

Dan pošto je austrijska vlada odlučila da od ponedeljka uvede lokdaun za sve građane i obaveznu vakcinaciju od 1. februara, protivnici korona mera organizovali su proteste u Beču. Centar grada je bio potpuno zatvoren, a više povorki sa različitih lokacija okupilo se na trgu Heldenplac, odakle su krenuli u šetnju Ringom, centralnom gradskom ulicom.

Tanjug AP/Lisa Leutner

 

Skup je obezbeđivalo 1.300 bečkih policajaca, koji kontrolišu nošenje maski, budući da učesnici, prema važećim epidemiološkim merama, moraju da nose FFP2 maske.

Policija je tvrdila da na protestu u Beču učestvuje oko 15.000 ljudi, dok FPO, koja je pozvala na okupljanja, govorila o broju od čak 100.000 ljudi. Među učesnicima su Austrijanci iz svih delova ove zemlje, a mogu se videti i strane zastave, među kojima i srpska, koju nosi grupa žena protovnica korona mera i, kako kažu, "nametnute vakcinacije".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa