Evropa

Poljski premijer: Više od 10.000 migranata i dalje u Belorusiji

Komentari

Autor: Tanjug

21/11/2021

-

18:34

Poljski premijer: Više od 10.000 migranata i dalje u Belorusiji
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Više od 10.000 migranata i dalje se nalazi u Belorusiji, iako su počeli da se vraćaju u svoje matične države, izjavio je danas poljski premijer Mateuš Moravjecki posle sastanka sa litvanskim premijerom Krišjanisom Karinšom u Rigi.

"Nekoliko hiljada ljudi, ukupno više od 10.000 njih, i dalje se nalazi u Belorusiji", rekao je Moravjecki i dodao da je nekoliko hiljada migranata odlučilo da se vrati u svoje matične države.

Moravjecki smatra da su oni shvatili koliko je beznadežna situacija u kojoj se nalaze, prenosi TASS.

On je rekao da je privedeno oko 400 organizatora krijumčarenja ljudi, a poručio je i da je uveren da međunarodna mafija stoji iza migracione krize na granici Poljske i Belorusije.

Tvrdi i da su beloruske vlasti smestile migrante u obližnje logističke centre i ocenjuje da to dokazuje da beloruski lideri koriste te ljude u političke svrhe.

"To znači da su ti ljudi instrument u rukama vlasti u Minsku", rekao je Moravjecki.

Poljski premijer se ranije danas sastao sa premijerkom Estonije Kajom Kalas i poručio da Poljska razmatra mogućnost uvođenja strogih sankcija protiv Belorusije, uključujući i zatvaranje graničnih, tranzitnih i trgovinskih prelaza.

Moravjecki je tokom jučerašnjeg dana izjavio da će održati niz razgovora u Evropi o pritisku migranata na granici Evropske unije sa Belorusijom. Prethodno se danas susreo  sa estonskom premijerkom Kajom Kalas u Talinu.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa