Evropa

Pokrenuta istraga zbog pretnji austrijskom kancelaru i članovima vlade

Komentari

Autor: Tanjug

27/11/2021

-

11:56

Pokrenuta istraga zbog pretnji austrijskom kancelaru i članovima vlade
Pokrenuta istraga zbog pretnji austrijskom kancelaru i članovima vlade - Copyright Tanjug/AP Photo/Lisa Leutner

veličina teksta

Aa Aa

Savezna služba za zaštitu ustavnosti i borbu protiv terorizma (BVT) pokrenula je istragu protiv anonimnih protivnika epidemioloških mera zbog pretnje austrijskom kancelaru Aleksanderu Šalenbergu.

U pretećem pismu, potpisanom sa "Grupacija", Šalenbergu je dat rok do kraja novembra da povuče sve korona mere i da se povuče iz politike, a u suprotnom, "Grupacija" preti nasiljem Šalenbergu, njegovoj porodici i saveznicima.

Pored Šalenberga preti se i ministrima unutrašnjih poslova i zdravlja, Karlu Nehameru i Volfgangu Mikštajnu, drugim članovima vlade i političarima iz redova opozicione Socijaldemokratske partije (SPO), koji su podržali lokdaun i najavljeno uvođenje obavezne vakcinacije.

Ministar Nehamer je kazao da, kada se od anonimnog pošiljioca primi pretnja protiv demokratski izabranih institucija i njihovih porodica, "ne može da se to samo primi k znanju", i najavio je da će policija sveobuhvatnom istragom utvrditi ko stoji iza pretnji.

Austrijska policija je proteklih nedelja upozoravala na rastuću radikalizaciju u redovima protivnika korona mera, što se potvrdilo i na prošlom protestu u Beču, gde je došlo do napada na čuvare reda.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa