Evropa

Urednica beloruskog portala optužena za utaju poreza

Komentari

Autor: Tanjug

31/05/2021

-

23:38

Urednica beloruskog portala optužena za utaju poreza
Urednica beloruskog portala optužena za utaju poreza - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Glavna urednica nezavisnog beloruskog medija TUT.BY Marina Zolotova optužena je za utaju poreza, saopštio je taj medij navodeći da je u pitanju izmišljostina u okviru represivne akcije protiv medija.


Zolotovoj preti između tri i sedam godina zatvora ako bude proglašena krivom nakon saslušanja iza zatvorenih vrata, saopšteno je iz TUT.BY, prenosi Rojters.

Vlasti za sada nisu komentarisale ove navode. Zolotova je "optužena za saučesništvo u utaji poreza u posebno velikim razmerama", navodi TUT.BY.

Vlasti su uhapsile 15 zaposlenih na TUT.BY u okviru akcije protiv masovnih protesta protiv predsednika Aleksandra Lukašenka koji su izbili prošle godine nakon spornih izbora.

TUT.BY je bio jedan od najčitanijih sajtova vesti u Belorusiji tokom protesta. Beloruske vlasti su, kako navodi Rojters, mnogim novinskim organizacijama oduzele akreditaciju.

Novinari skloni opoziciji kažu da su se suočili sa racijama, hapšenjem, zatvorom ili su bili primorani da se presele u inostranstvo, dodaje britanska agencija.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa