Evropa

Šef Fudbalskog saveza Belorusije priveden u Češkoj zbog kršenja kovid mera

Komentari

Autor: Tanjug

30/11/2021

-

23:06

Šef Fudbalskog saveza Belorusije priveden u Češkoj zbog kršenja kovid mera
Češka policija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Češka policija privela je šefa Fudbalskog saveza Belorusije Vladimira Bazanova i njegovu suprugu zbog sumnje da su prekršili mere protiv kovida 19, pošto nisu podneli zahtev da budu izuzeti od ograničenja putovanja.

Prema češkom listu "Denik N", Bazanov je trebalo da prisustvuje kvalifikacionoj utakmici za Svetsko prvenstvo za žene između Češke i Belorusije, a utakmica je na kraju odložena zbog slučajeva kovid-19 koji su utvrđeni među članovima gostujućeg tima.

Češka policija je saopštila da ne može da potvrdi da su Bazanov i njegova supruga privedeni, ali je saopštila da su zadržana dva strana državljana za koje se sumnja da su ušli u Češku i boravili kršeći trenutne bezbednosne mere Ministarstva zdravlja, prenosi Rojters.

Portparol Češkog fudbalskog saveza potvrdio je da su se beloruski savez i najviše evropsko fudbalsko telo, UEFA, obratili za pomoć češkom savezu.

Portparol češkog ministarstva spoljnih poslova Eva Davidova saopštila je da ministarstvo ne može da potvrdi da je Bazanov u zemlji, niti da li je podneo zahtev za češku vizu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa