Evropa

Eksplozija u Minhenu, povređene tri osobe: Snažan prasak začuo se blizu železničke stanice

Komentari

Autor: CNN

01/12/2021

-

13:53

Eksplozija u Minhenu, povređene tri osobe: Snažan prasak začuo se blizu železničke stanice
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Tri osobe su povređene u eksploziji u blizini prometne železničke stanice u nemačkom gradu Minhenu, saopštila je policija, prenosi CNN.

Eksplozija se dogodila tokom građevinskih radova u blizini stanice Donesbergerbruk. Hitne službe su na licu mesta.

"U ovom trenutku nema dokaza o krivičnim delima. Prema prvim nalazima, imamo tri povređene osobe, opasna zona je u velikoj meri ograđena, a saobraćaj vozova je blokiran na glavnoj trasi", rekao je portparol minhenske policije Peter Vertman. Policija još nije potvrdila šta je moglo da izazove eksploziju, ali kako piše nemački Bild, eksplodirala je bomba iz Drugog svetskog rata.

Radnici su prilikom bušenja pronašli bombu, navodi Blid, tešku 250 kilograma, koja je bila skrivena u zemlji. Tako je i došlo do detonacije.

"Nema opasnosti izvan neposredne okoline", saopštila je policija.

Prema navodima policije, u blizini ove stanice začuo se snažan prasak, a zatim se stvorio stub dima. 

Donesbergerbruk se nalazi nedaleko od glavne železničke stanice u centru Minhena na glavnoj trasi gradske železnice u Minhenu. Brojna vatrogasna vozila i oko 50 hitnih službi su bili na licu mesta, a helikopter savezne policije kružio je iznad područja, piše RTL.

Više od sedam decenija posle kraja Drugog svetskog rata, u Nemačkoj se svake godine otkrije više od 2.000 tona neeksplodiranih bombi i municije.

Britanski i američki avioni su bacili na Nemačku 1,5 miliona tona bombi, od kojih, kako se procenjuje, 15 odsto nije eksplodiralo.

Komentari (0)

Evropa