Evropa

Ministar odbrane Ukrajine: Strepimo od moguće vojne ofanzive Rusije u januaru

Komentari

Autor: Tanjug

03/12/2021

-

13:15

Ministar odbrane Ukrajine: Strepimo od moguće vojne ofanzive Rusije u januaru
Ministar odbrane Ukrajine: Strepimo od moguće vojne ofanzive Rusije u januaru - Copyright EPA/ Sergei Ilnitsky

veličina teksta

Aa Aa

Rusija je okupila više od 94.000 vojnika u blizini ukrajinskih granica i možda se priprema za vojnu ofanzivu velikih razmera krajem januara, izjavio je danas ukrajinski ministar odbrane Aleksij Reznikov u parlamentu, pozivajući se na obaveštajne izveštaje.

Reznikov je poručio da Ukrajina neće učiniti ništa da provocira situaciju, ali da je spremna da uzvrati ako Rusija krene u napad, prenosi agencija Rojters.

"Naša obaveštajna služba analizira sve scenarije, uključujući i najgori. U njemu se navodi da postoji verovatnoća eskalacije velikih razmera iz Rusije. Najverovatnije vreme da se postigne spremnost za eskalaciju biće kraj januara", izjavio je Reznikov.

Ukrajina je ove nedelje izvršila pritisak na svoje saveznike iz Evropske unije i NATO-a da pripreme oštar paket sankcija kako bi odvratili Rusiju od navodnog pokretanja ofanzive.

Moskva je zauzvrat optužila Ukrajinu i Sjedinjene Države za destabilizujuće ponašanje, i nagovestila da se Kijev možda sprema da pokrene sopstvenu ofanzivu na istoku Ukrajine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa