Evropa

"Produktivniji smo od kuće": Samo 14 odsto Evropljana želi da se nakon pandemije koronavirusa vrati u kancelariju

Komentari

Autor: Jutarnji list

09/12/2021

-

08:19

"Produktivniji smo od kuće": Samo 14 odsto  Evropljana želi da se nakon pandemije koronavirusa vrati u kancelariju
"Produktivniji smo od kuće": Samo 14 odsto Evropljana želi da se nakon pandemije koronavirusa vrati u kancelariju - Copyright Tanjug AP/Zoran Mirković

veličina teksta

Aa Aa

Samo 14 odsto Evropljana želi da se nakon pandemije koronavirusa vrati u kancelariju sa radnim vremenom od 9 do 17 sati, a više od polovine ispitanika kaže da su produktivniji od kuće, pokazalo je istraživanje koje su naručili iz Samsung elektronika i kompanija Fjučur laboratori kako bi videli koje su potrebe radnika i kako se oni suočavaju sa izazovima koje im je nametnula korona.

Istraživanje je dalje pokazalo i da kombinacija rada od kuće i odlaska na posao takođe ima svoje mane, jer većina isptanika smatra da imaju osećaj da nepresteno rade. Inače, u okiru ovog istraživanja obuhvaćeno je 14.000 ljudi širom Evrope i pokazalo se da 83 odsto zaposlenih sada ima veću potrebu da od poslodavca traži da uspostavi ravnotežu između posla i privatnog života koji se usled pandemije koronavirusom dosta promenio.

Prema podacima Eurostata, u 2020. godini je u zemljama EU od kuće radilo oko 12 odsto zaposlenih, za razliku od perioda od pre pandemije kada je ta cifra iznosila pet odsto. 

"Poslodavci sada moraju pažiljivo da razmotre na koji način će odgovoriti na izazove savremenog života koji se dosta promenio", saopštio je potpresednik Samsunga Benžamin Braun, prenosi Jutarnji.

Ovo istraživanje je dalje pokazalo da je 51 odsto ispitanika odlučilo da kućne uslove prilagodi poslu, dok je 41 odsto njih odlučilo da se preseli. Isto tako, 51 odsto ipsitanika je reklo da im tehnologija i razne aplikacije dosta olakšavaju da uspostave granice između posla i privatnog života.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa