Evropa

Italijan sa lažnom silikonskom rukom ipak primio vakcinu protiv kovida, a preti mu i prijava

Komentari

Autor: Tanjug

09/12/2021

-

15:18

Italijan sa lažnom silikonskom rukom ipak primio vakcinu protiv kovida, a preti mu i prijava
Tanjug/AP/Ronny Hartmann - Copyright Tanjug/AP/Ronny Hartmann

veličina teksta

Aa Aa

Zubar iz Italije, koji se na punktu za vakcinaciju protiv kovida-19 nedavno pojavio sa lažnom rukom, kaže da je od tada primio vakcinu i da je ona "najbolje oružje koje imamo protiv ove strašne bolest".

Doktor Gvido Ruso suočava se sa mogućim krivičnim optužbama za prevaru jer je nosio ruku napravljenu od silikona kada se prvi put pojavio u centru za vakcinaciju u gradu Bjela na severu zemlje, prenosi agencija AP.

Ruso je, tokom pojavljivanja u jednoj italijanskoj emisiji, rekao da nije pokušavao da prevari vladu ili bilo koga drugog, već da je želeo da uloži lični protest protiv obavezne vakcinacije. Medicinska sestra koja je primetila silikonsku ruku prijavila je Rusoa svojim menadžerima.

Zubar je priznao da njegov protest nije uspeo i da je sledećeg dana primio dozu vakcine u jednu od svojih ruku "jer ga je sistem na to obavezao", aludirajući na odluku Italije o obaveznoj vakcinaciji lekara i medicinskih sestara. Dodao je, međutim, da misli "da je u ovom trenutku vakcina jedino oružje koje imamo protiv ove strašne bolesti, ali da treba da postoji sloboda izbora".

Iako stopa vakcinacije u Italiji iznosi skoro 85 odsto među populacijom starijom od 12, ljudi u starosnom rasponu od 30 do 59 godina pokazali su se kao najotporniji na vakcinaciju, budući da skoro 3,5 miliona još uvek nije primilo prve doze.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa