Evropa

Zelenski odgovorio Milanoviću na izjavu o šarlatanstvu: Izraz solidarnosti i prijateljstva

Komentari

Autor: Tanjug

10/12/2021

-

23:33

Zelenski odgovorio Milanoviću na izjavu o šarlatanstvu: Izraz solidarnosti i prijateljstva
Vladimir Zelenski - Copyright Tanjug/AP/Evan Vucci

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski danas je u svojoj objavi na Tviteru pomenuo predsednika Hrvatske Zorana Milanovića, a komenztarišući njegovu raniju izjavu u kojoj je koristio izraz "šarlatanstvo" u vezi s posetom hrvatskog premijera Kijevu.

"Da je više od 100.000 vojnika na granici s Hrvatskom, predsednik Milanović ne bi posetu ukrajinskog premijera Zagrebu nazvao šarlatanstvom već izrazom solidarnosti i prijateljstva", stoji u poruci koju je Zelenski objavio na Tviteru.

Milanović je, naime, juče opisao kao "obično šarlatanstvo" posetu premijera Hrvatske Andreja Plenkovića Ukrajini u vreme velikih napetosti s Rusijom i poručio da će "ako zagusti" Plenković "zbrisati u Brisel", ali je porucio da hrvatski vojnici tamo (na granicu s Ukrajinom) neće ići".

Ranije u petak Milanović se, nakon kritika zbog svojih izjava o Ukrajini, ponovo izjašnjavao o Plenkovićevoj poseti i rekao da prema toj zemlji ima i empatije i simpatije, ali je pozvao i na oprez .

"Imam simpatije prema Ukrajini, a Rusiju ne mrzim. Dosta nezgodna pozicija. Međutim, 100.000 ruskih vojnika je na granici s Ukrajinom, ne zna se šta će biti sutra", rekao je Milanović novinarima na Pantovčaku, preneo je Index.hr.

 

 

Ove nedelje u Kijevu je Plenkovic s ukrajinskim predsednikom potpisao Deklaraciju o evropskoj perspektivi Ukrajine, još jedan od elementa podrške službenog Zagreba zemlji koja je pod stalnim ruskim pritiskom, čime je Hrvatska šesta država koja je to ucinila nakon Estonije, Litvanije, Letonije, Poljske i Slovačke.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa