Evropa

Tragedija u Italiji: U eksploziji gasa urušila se zgrada na Siciliji - tri osobe poginule, traga se za 6 ljudi

Komentari

Autor: Reuters, ANSA

12/12/2021

-

08:19

Tragedija u Italiji: U eksploziji gasa urušila se zgrada na Siciliji - tri osobe poginule, traga se za 6 ljudi
Tragedija u Italiji: U eksploziji gasa urušila se zgrada na Siciliji - tri osobe poginule, traga se za 6 ljudi - Copyright Prinstscreen YouTube/The postman 24

veličina teksta

Aa Aa

Četvorospratna zgrada srušila se u sicilijanskom gradu Ravanusa nakon eksplozije gasa, tri osobe su poginule, a spasioci tragaju za šestoro nestalih stanara, javila je novinska agencija ANSA.

Dve žene su tokom u noći izvučene žive iz ruševina. 

ANSA je saopštila da se zgrada zapalila nakon što je eksplodirala cev za prirodni gas u gradu sa 11.000 stanovnika u blizini Agrigenta, grada na jugozapadu Sicilije poznatog po svojim grčkim hramovima.

Vatrogasci su uspeli da obuzdaju vatru i počeli su da kopaju po ruševinama u potrazi za nestalima, uključujući mladi par koji čeka bebu.

Eksplozija je oštetila još najmanje dve zgrade u centru grada, saopštila je ANSA.

Prema prvim informacijama, eksploziju, koja se osetila i u susednim mestima, navodno je izazvalo veliko curenje gasa iz gasovoda.

"Gas se nakupio ili pod zemljom ili u zatvorenom okruženju. Aktivacija lifta je takođe mogla da izazove eksploziju", rekao je komandant vatrogasne brigade Agrigento Đuzepe Merendino.

"U narednih nekoliko dana izvršićemo detaljnije istrage. Izvesno je da je ovakva eksplozija izuzetan događaj. Uzroci pucanja cevi mogu biti i loše vremenske prilike", dodao je on.

Komentari (0)

Evropa