Evropa

Držao se za sto da ne padne: Novinar austrijskog javnog servisa suspendovan, vodio dnevnik pod dejstvom alkohola

Komentari

Autor: Tanjug

15/12/2021

-

12:17

Držao se za sto da ne padne: Novinar austrijskog javnog servisa suspendovan, vodio dnevnik pod dejstvom alkohola
Držao se za sto da ne padne: Novinar austrijskog javnog servisa suspendovan, vodio dnevnik pod dejstvom alkohola - Copyright Youtube/Martini Asti

veličina teksta

Aa Aa

Voditelj austrijskog javnog servisa ORF Roman Rafrajder suspendovan je nakon što je sinoć vodio dnevnik u pijanom stanju. Bilo je jasno vidljivo da je poznati voditelj pijan, po usporenom govoru, ali i držanju za sto kako ne bi pao.

ORF je potvrdio da je Rafrajder vodio dnevnik "ZiB fleš" u večernjem terminu na prvom programu pod dejstvom alkohola.

"ORF žali zbog ovog događaja. Rafrajder je suspendovan, a odeljenje za zaposlene analizira taj slučaj i razmatra dalje posledice. Rafrajder se izvinio interno za ovaj događaj i naveo da su uzrok lični razlozi", saopštio je javni servis.

U ORF-u se polazi od toga da će Rafrajder napustiti tu medijsku kuću. Njemu je majka pred dnevnik javila da mu je otac na intenzivnoj nezi, zbog čega je popio previše alkohola.

Među zaposlenima na javnom servisu se vodi diskusija kako je uopšte Rafrajder u takvom stanju pušten da uđe u studio, pa je pokrenuta interna istraga. Inače dnevnik sa pijanim Rafrajderom je samo na kratko bio objavljen u onlajn videoteci ORF-a, odakle je povučen, ali je ostao zabeležen na društvenim mrežama.

Inače on je trebalo da vodi i sledeći dnevnik u 23 časova, ali je uprava javnog servisa reagovala i to sprečila, te je dnevnik sa više od polučasovnog pomeranja emitovan, i to uz drugog voditelja, koga su morali da dovezu u studio.

Rafrajder već jednom, pre tri godine, bio "udaljen" sa ORF-a, nakon što je bio suočen sa optužbama za zlostavljanje bivše devojke.

Komentari (0)

Evropa