Evropa

Šolc o prioritetima nove nemačke vlade: Povećanje minimalne plate i inkluzivnije društvo

Komentari

Autor: FoNet

15/12/2021

-

21:24

Šolc o prioritetima nove nemačke vlade: Povećanje minimalne plate i inkluzivnije društvo
Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber - Copyright Tanjug/AP Photo/Markus Schreiber

veličina teksta

Aa Aa

Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je danas da će planovi nove vlade uključivati povećanje minimalne plate i inkluzivnije društvo, na primer samoidentifikaciju za transrodne osobe i liberalizaciju zakona o državljanstvu, čime biti omogućeno brže uključivanje u društvo migranata.

"Mi smo zemlja imigracija, ali moramo da radimo na tome da postanemo bolja zemlja za integraciju", rekao je Šolc, dodajući da njegova vlada ima za cilj da olakša strancima da dođu da rade u Nemačku.

Kako javlja Rojters, u prvom velikom govoru u parlamentu otkad je preuzeo dužnost prošle nedelje takođe je obećao borbu protiv ekstremizma i dezinformacija. Šolc je istakao i da će njegov prioritet biti hvatanje u koštac sa pandemijom koronavirusa, upozorivši da neće biti "crvenih linija" za njegovu vladu u borbi protiv četvrtog talasa i zamolio građane da se vakcinišu.

Dodao je da je uspeh Evropske unije glavni prioritet za Nemačku i da će njegova vlada raditi na jačanju bloka. Kako prenosi Radio slobodna Evropa, što se tiče aktuelne situacije u Evropi, Šolc je ponovio upozorenja da bi svako kršenje teritorijalnog integriteta Ukrajine od strane Rusije imalo visoku cenu, iako Berlin i dalje želi dijalog s Moskvom.

"Ovde ćemo govoriti jednim glasom sa našim evropskim partnerima i našim transatlantskim saveznicima," rekao je nemački kancelar.

Šolc je poručio i da će njegova vlada najveću evropsku ekonomiju učiniti spremnom za budućnost podsticanjem ulaganja u zaštitu klime i digitalizaciju, obećavajući da niko neće biti izostavljen u ovoj velikoj transformaciji. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa