Fokus

Razgovori na marginama samita EU: Zelenski traži sankcije Zapada za Moskvu

Komentari

Autor: Tanjug

15/12/2021

-

20:57

Razgovori na marginama samita EU: Zelenski traži sankcije Zapada za Moskvu
Razgovori na marginama samita EU: Zelenski traži sankcije Zapada za Moskvu - Copyright Tanjug/AP/Efrem Lukatsky

veličina teksta

Aa Aa

Ukrajina je spremna za svaku formu razgovora sa Rusijom, ali bi želela da vidi zapadne sankcije protiv Moskve, kako bi izbegla dalju eskalaciju, rekao je danas na marginama samita EU u Briselu, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

Francuski predsednik Emanuel Makron, nemački kancelar Olaf Šolc i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski sastali su se danas na marginama samita EU u Briselu kako bi pronašli načine za ponovno pokretanje pregovora u "normandijskom formatu" koji uključuje i Rusiju, prenosi agencija Rojters.

"Tri lidera su ponovo potvrdila svoju posvećenost ovom formatu pregovora kako bi se pronašlo trajno rešenje za sukob i očuvanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Ukrajine", navodi se u saopštenju iz kabineta francuskog predsednika.

Ukrajina je trenutno glavna tačka sukoba između Rusije i Zapada, a SAD tvrde da je više od 100.000 ruskih vojnika raspoređeno na ukrajinskim granicama, verovatno u pripremama za invaziju, što Moskva negira i tvrdi da su njene akcije isključivo odbrambene.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet