Evropa

Lajen: EU je spremna da uvede sankcije Rusiji ako napadne Ukrajinu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

17/12/2021

-

07:59

Lajen: EU je spremna da uvede sankcije Rusiji ako napadne Ukrajinu
Ursula fon der Lajen - Copyright Tanjug/AP/Johanna Geron

veličina teksta

Aa Aa

Evropska unija je spremna da uvede sankcije koje će naneti "velike troškove" Rusiji ako ruska vojska napadne Ukrajinu, izjavila je predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen.

"Da ne bude sumnje. Ako Rusija krene protiv Ukrajine, Unija će biti u poziciji da preduzme sankcije koje bi mogle da imaju ogromne troškove za Moskvu. Uradili smo svoj posao u tom pogledu", izjavila je Fon der Lajen sinoć na konferenciji za novinare održanoj posle samita lidera EU u Briselu, a prenosi agencija Rojters.

Podsetimo, ruski predsednik Vladmir Putin nedavno je na granici sa Ukrajinom postavio oko 100.000 ruskih vojnika koje su svetski zvaničnici i ova zemlja shvaitli kao pretnju. Zbog toga su neki od njih odmah reagovali, a među prvima je bio predsednik SAD-a Džo Bajden. Njih dvojica su u nedavnom video razgovoru pričali na tu temu, a Bajeden je rekao da je Amerika spremna da uvede nove sankcije Rusiji ukoliko dođe do invazije na Ukrajinu. 

I britanski premijer Boris Džonson izjavio je u telefonskom razgovoru s predsednikom Putinom  pre četiri dana da bi bilo kakva akcija protiv Ukrajine predstavljala stratešku grešku sa značajnim posledicama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa