Evropa

Džonsonov zamenik: Fotografije ne dokazuju da je premijer kršio mere

Komentari

Autor: Tanjug

20/12/2021

-

09:18

Džonsonov zamenik: Fotografije ne dokazuju da je premijer kršio mere
Boris Džonson - Copyright Tanjug/AP/Yui Mok/PA

veličina teksta

Aa Aa

Fotografija na kojoj se vidi premijer Velike Britanije Boris Džonson u društvu ljudi, kako piju vino u bašti Dauning strita tokom oštrog lokdauna prošle godine, ne dokazuje da se održala žurka, izjavio je danas njegov zamenik Dominik Rab.

Fotografija koju je objavio "Gardijan", prikazuje Džonsona i njegovu suprugu Keri, koja drži njihovog novorođenog sina, i još dvoje ljudi, za stolom na terasi u bašti Dauning strita, sa sirom i vinom, preneo je Rojters.

"Dauning strit koristi tu baštu kao mesto za rad. To nije protivno pravilima. Ne mislim da se to može nazvati žurkom", kazao je Rab za radio "Tajms".

Londonski list navodi da je dobio fotografiju nedelju dana nakon što je iz britanske Vlade demantovano da je 15. maja 2020. "bio održan društveni događaj sa vinom i drugim alkoholnim pićima i picom unutar ili van zgrade".

Džonsonov portparol objasnio je tada da je osoblje Dauning strita radilo u bašti popodne i uveče pomenutog dana. Fotografija, piše Gardijan, to dovodi u pitanje, jer se na njoj vidi da se ne poštuje socijalna distanca. 

List podseća da su u to vreme susreti pripadnika različitih domaćinstava bili ograničeni na dve osobe i to na otvorenom, a da je rastojanje moralo da bude najmanje dva metra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa