Evropa

Obavezna vakcinacija za zdravstvene i socijalne radnike u Velikoj Britaniji, kovid propusnice za ulazak na veće događaje

Komentari

Autor: Tanjug

14/12/2021

-

22:23

Obavezna vakcinacija za zdravstvene i socijalne radnike u Velikoj Britaniji, kovid propusnice za ulazak na veće događaje
Tanjug/AP/Frank Augstein - Copyright Tanjug/AP/Frank Augstein

veličina teksta

Aa Aa

U Velikoj Britaniji od danas je obavezna vakcinacija protiv koronavirusa za zdravstvene i socijalne radnike, a takođe su uvedene i kovid propusnice koje će biti neophodne za ulazak na određena mesta i događaje u zemlji.

Britanski poslanici su glasali sa 385 glasova za, prema 100 glasova protiv za obaveznu vakcinaciju zdravstvenog osoblja, što je deo vladinog plana za borbu protiv širenja korona virusa tokom zime, prenosi Rojters.

Takođe, poslanici su danas odobrili uvođenje kovid propusnica koje će biti neophodne za ulazak na određena mesta i događaje u Engleskoj, uprkos snažnom protivljenju mnogih konzervativaca premijera Borisa Džonsona.

Poslanici su glasali sa 369 glasova za, prema 126 glasova protiv za uvođenje sertifikata o vakcinaciji ili dokaza o negativnom testu na kovid-19 za ulazak u prostore kao što su noćni klubovi ili za ulazak na veće događaje.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa