Evropa

Organizovana prevara u bečkom centru za vakcinaciju, dobijali potvrde bez primanja vakcine

Komentari

Autor: Tanjug

29/12/2021

-

10:46

Organizovana prevara u bečkom centru za vakcinaciju, dobijali potvrde bez primanja vakcine
Tanjug/AP/Vadim Ghirda - Copyright Tanjug/AP/Vadim Ghirda

veličina teksta

Aa Aa

U bečkom "Austrija centru", gde svakodnevno hiljade ljudi dolazi da prima vakcinu protiv koronavirusa, policija je otkrila organizovanu prevaru. Protivnicima vakcinacije upravo u ovom centru bilo je omogućeno da, bez prijema cepiva, dobiju pasoše o vakcinaciji.

"Nekolicina 'crnih ovaca' je pokušala da se obogati falsifikovanim sertifikatima o vakcinaciji i protivnicima vakcinacije izdavali su lažne pasoše o vakcinaciji. Radi se o organozovanom delovanju. Najpre su uzimali pare od ljudi, da bi ih kasnije, bez date vakcine, uneli u sistem kao imunizovane", tvrde u "Austrija centru".

U ovu prevaru bilo je uključeno više osoba, koje su radile na različitim stanicama procesa vakcinacije, ukazuje organizacija "Samariterbund". U posebnim kabinama su u pasoše o vakcinaciji uneti pečati sa potvrdom o vakcini. Slučaj je otkriven pošto je kod jednog administratora otkriven neobično veliki broj unetih vakcina.

Među osumnjičenima nema lekara, a otkriveni prevaranti su dobili otkaz i protiv njih je podneta prijava. U "Austrija centru" su preduzete dodatne mere bezbednosti, kako se slične stvari ne bi ponovile. Lekarka Ivet Zakarian izjavila je bečkom dnevniku "Kronen cajtung", da je sama bila svedok da je pripadnik obezbeđenja uneo pečat i zalepio potvrdu o vakcinaciji u pasoš o vakcinaciji.

Prenela je i da je bilo problema sa krađom pečata lekara, koji su nestajali kada bi lekari izašli na pauzu za ručak. Zbog ovog problema uveden je novi sistem, prema kojem se svaki dan pečati prebrojavaju i izdaju lekaru uz potpis, i prilikom svake pauze moraju biti vraćeni.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa