Evropa

Pandemija pojačala negativno raspoloženje: Austrijanci s pesimizmom dočekuju Novu godinu

Komentari

Autor: Tanjug

27/12/2021

-

07:40

Pandemija pojačala negativno raspoloženje: Austrijanci s pesimizmom dočekuju Novu godinu
Vakcinacija u Beču - Copyright Tanjug AP/Vadim Ghirda

veličina teksta

Aa Aa

Austrijanci sa velikim pesimizmom dočekuju novu 2022. godinu, pokazuje istraživanje javnog mjenja IMAS instituta. Novogodišnje ispitivanje je pokazalo da je pandemija koronavirusa intenzivirala negativno raspoloženje.

Tako 70 odsto Austrijanaca s pesimizmom dočekuju 2022., što je rekordan broj. Naime, 38 odsto dočekuje Novu godinu zabrinuto, a dodatnih 32 odsto skeptično. Svega 26 odsto s optimizmom dočekuje Novu godinu.

Samo dva odsto Austrijanaca smatra da je 2021. veoma dobra godina, 28 odsto tvrdi da je bila dobra godina, a većina 67 odsto (45 odsto loša, a za 22 odsto veoma loša) je mišljenja da odlazeća nije bila dobra godina. Svaki peti skeptični Austrijanac rekao je da smatra da su mu korona mere ograničile slobode.

Četiri od pet Austrijanaca je uvereno da će korona kriza obeležiti i 2022. godinu. I pored toga, svaki peti se nada povratku normalnosti, kao i kraju pandemije. Isto tako 21 odsto ispitanika izrazilo je nadu da će ostati zdravi.

Najavljeno uvođenje obavezne vakcinacije nije dominantna tema, jer je tek svaki peti od stotinu ispitanika naveo da želi veću stopu vakcinacije, a jedan od 100 ne želi obaveznu vakcinaciju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa