Evropa

Austrijski kancelar: Samo je pitanje vremena kada će omikron stići i kod nas

Komentari

Autor: Tanjug

28/11/2021

-

10:13

Austrijski kancelar: Samo je pitanje vremena kada će omikron stići i kod nas
Vakcinacija u Beču - Copyright Tanjug AP/Vadim Ghirda

veličina teksta

Aa Aa

Austrijski kancelar Aleksander Šalenberg rekao je da je samo pitanje vremena kada će novi soj korona virusa, omikron, biti dokazan i u Austriji.

"Izveštaji iz niza evropskih država ne ostavljaju sumnju da je samo pitanje vremena kada će omikron soj biti dokazan u Austriji. Svetska zdravstvena organizacija već je ovaj soj označila kao zabrinjavajući. Dok se Austrija bori sa posledicama delta soja, iza ugla se skriva već sledeća opasnost", poručio je on.

Ukoliko se prve procene eksperata obistine, omikron soj mogao bi otežati napore za suzbijanje pandemije u Austriji.

"Svi mi možemo dati doprinos u toj borbi time što se što je moguće brže vakcinišemo. Nebitno da li se radi o prvoj, drugoj ili neophodnoj trećoj dozi. Molim vas vakcinišite se još danas, ili zakažite termin. Vakcina je bezbedna i štiti. Pomozite da zaustavimo širenje, time što štitimo sebe i druge vakcinom", rekao je Šalenberg.

Uspostavljen je i poseban telefon na koji mogu da se jave povratnici sa puta juga Afrike - Lesoto, Bocvana, Zimbabve, Mozambik, Namibija, Južna Afrika i Esvatini. Prema navodima iz ministarstva, do sada se javilo više od 300 osoba, kojima je data informacija gde moraju da odu na testiranje, kako bi bile testirane na novi soj.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa