Evropa

Veliki broj Holanđana otputovao u Belgiju zbog dočeka Nove godine

Komentari

Autor: Euronews

31/12/2021

-

23:21

Veliki broj Holanđana otputovao u Belgiju zbog dočeka Nove godine
Veliki broj Holanđana otputovao u Belgiju zbog dočeka Nove godine - Copyright Tanjug AP/Virginia Mayo

veličina teksta

Aa Aa

Frustrirani holandski turisti hrle u susednu Belgiju kako bi izbegli doček Nove godine kod kuće.

Holandija je uvela najoštrije restrikcije u Evropi zatvarajući prodavnice, restorane, barove, bioskope, muzeje i pozorišta do sredine januara u pokušaju da uspori porast zaraze koronavirusa, podstaknut varijantom omikron.

Ali u neposrednoj blizini, Belgija se odlučila za blaže mere uprkos strahovima da bi novi soj mogao izazvati novi talas infekcija u zemlji, prenosi Euronews.

Holandski posetioci su u četvrtak bili u Antverpenu i kupovali i svraćali u barove i kafiće koji su zatvoreni kod kuće. Više od 7.000 holandskih posetilaca samo je prethodnog dana doputovalo vozom u belgijski grad.

"Samo smo hteli da pobegnemo od izolacije. Sve je zatvoreno, zapravo, nemamo šta da radimo, a naš je praznik. Tako da smo mislili da je zabavnije doći u Belgiju", rekla je holandska turistkinja Čarli, odbijajući da navede svoje prezime.

Priliv posetilaca dolazi uprkos upozorenjima holandskog ministra zdravlja, pa čak i njegove železničke službe da ne idu preko granice.

"Ne preporučujemo putovanje u Belgiju vozom u narednih nekoliko dana, osim ako nije zaista neophodno. Zbog velikih gužvi, održavanje dovoljnog odstojanja je nemoguće. Imamo dodatno osoblje na platformama i nastavićemo da pratimo situaciju narednih dana", objavila je holandska nacionalna železnička služba na Tviteru u sredu. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa