Evropa

Antivakseri pretili smrću desetinama francuskih poslanika

Komentari

Autor: Tanjug

03/01/2022

-

14:59

Antivakseri pretili smrću desetinama francuskih poslanika
Protesti - Copyright Tanjug/AP/Adrienne Surprenant

veličina teksta

Aa Aa

Desetine francuskih poslanika dobilo je pretnje smrću od pojedinih demonstranata-antivaksera, u vreme kada je parlament počeo debatu na temu da li će građani morati da pokažu potvrdu o vakcinaciji ukoliko žele da uđu u bioskop, restoran ili voz, javlja Rojters.

Novi zakon, koji bi ukinuo opciju pokazivanja negativnog testa i uveo obaveznu vakcinaciju za javna mesta, podržale su skoro sve partije i gotovo je izvesno da će ga usvojiti donji dom parlamenta večeras ili sutra, dodaje britanska novinska agencija.

U Francuskoj, koja ima gotovo 90 odsto revakcinisanih građana starijih od 12 godina su, inače, danas počele da važe nove mere protiv koronavirusa, koje su uvedene kako bi se zaustavio trend rastućeg broja obolelih.

Kako prenosi Gardijan, na velikim događajima u zatvorenom prostoru moći će da prisustvuje do 2.000 ljudi, a na otvorenom biće dozvoljeno 5.000 ljudi.

Od danas važi i pravilo da ljudi moraju da sede tokom koncerata. Kako se navodi, biće zabranjeno jelo i piće u bioskopima, pozorištima, sportskim objektima i javnom prevozu.

Rad od kuće biće obavezan najmanje tri dana u nedelji za zaposlene čiji posao to omogućava, a premijer Žan Kasteks je rekao da će nove mere ograničenja biti na snazi najmanje tri nedelje

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa