Evropa

Bugarski državni vrh u samoizolaciji zbog slučaja zaraze koronavirusom

Komentari

Autor: Tanjug

11/01/2022

-

12:56

Bugarski državni vrh u samoizolaciji zbog slučaja zaraze koronavirusom
Bugarski državni vrh u samoizolaciji zbog slučaja zaraze koronavirusom - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Bugarski premijer, predsednik i nekoliko ministara boravi u samoizolaciji iz predostrožnosti, nakon što je učesnik jednog bezbednosnog sastanka na kojem su prisustvovali bio pozitivan na koronavirus, izjavio je danas glavni zdravstveni inspektor te zemlje Angel Kunčev.

Prema njegovim rečima, svi učesnici konsultativnog Saveta za nacionalnu bezbednost su dobrog zdravlja, ali će ostati u samoizolaciji pošto je predsednik parlamenta Nikola Minčev pozitivan na virus, preneo je Rojters.

Uz premijera Kirila Petkova i predsednika Rumena Radeva, sastanku su prisustvovali ministri unutrašnjih poslova, odbrane i finansija, kao i zamenik ministra spoljnih poslova i visoki predstavnici glavnih političkih partija.

"Premijer će biti u karantinu kao što predviđaju pravila", rekao je Kunčev za britansku agenciju.

Petkov će nastaviti sa radom na daljinu, dok će njegove dužnosti koje zahtevaju prisustvo preuzeti potpredsednica vlade Kalina Konstantinova, navodi se u saopštenju bugarske Vlade. U Bugarskoj je poslednjih dana zabeležen porast broja zaraženih korona virusom, jer se omikron soj ubrzano širi.

Bugarska je u poslednja 24 sata prijavila 6.761 novi slučaj zaraze, a više od 800 ljudi je prebačeno u bolnicu. Od posledica kovida je u Bugarskoj, od počeka pandemije, preminulo 31.672 ljudi.

Komentari (0)

Evropa