Evropa

Britanci od sledeće nedelje neće morati da nose maske, ni da rade od kuće

Komentari

Autor: Tanjug

19/01/2022

-

15:07

Britanci od sledeće nedelje neće morati da nose maske, ni da rade od kuće
Britanci od sledeće nedelje neće morati da nose maske, ni da rade od kuće - Copyright AP Photo/David Cliff

veličina teksta

Aa Aa

Od sledeće nedelje građani u Engleskoj više neće biti u obavezi da nose maske, niti da rade od kuće, izjavio je danas britanski premijer Boris Džonson.

Džonson je u Parlamentu poručio da će vlada definisati dugoročnu strategiju za život sa koronavirusom i rekao da bi građani trebalo da budu oprezni tokom poslednjih nedelja zime, jer pandemija još nije gotova, prenosi BBC.

On je rekao i da omikron soj "nije blaga bolest za sve, pogotovo ne za one koji su nevakcinisani". Takođe je najavio i ukidanje pravila o obaveznom nošenju maski za lice za srednjoškolce u učionicama, u gradskom prevozu i u prodavnicama.

Na snazi će, kako se navodi, i dalje ostati odredba da maske budu obavezne za ulazak na određena mesta. BBC navodi da tzv. "plan B" koji stupa na snagu 27. januara, sadrži i odredbu da u firmama više neće biti neophodne kovid propusnice.

Mere ograničenja koje se odnose na staračke domove biće takođe ublažene, a detalji će naknadno biti objavljeni. Na snazi ostaje obaveza da da svi koji su pozitivni na koronavirus moraju da idu u samoizolaciju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa