Evropa

Otmičar priznao krivicu: Stavljena tačka na slučaj otmice četvorogodišnjakinje u Australiji

Komentari

Autor: abc.net

24/01/2022

-

12:28

Otmičar priznao krivicu: Stavljena tačka na slučaj otmice četvorogodišnjakinje u Australiji
Kleo Smit sa majkom - Copyright Tanjug AP/Richard Wainwright/AAP Image via AP

veličina teksta

Aa Aa

Muškarac optužen da je kidnapovao četvorogodišnju Kleo Smit i držao je 18 dana u svojoj kući u Karnarvonu u zapadnoj Australiji danas se izjasnio krivim.

Terens Darel Keli (36) priznao je svoju krivicu kada se jutros pojavio na sudu u Karnarvonu putem onlajn poziva iz zatvora Kazuarina u Pertu. On je prebačen u taj zatvor dva dana nakon što je Kleo pronađena zaključana u jednoj prostoriji njegove kuće u novebru, piše abc.net.au.

Kuća je bila samo nekoliko ulica udaljena od mesta gde je Kleo živela sa svojom majkom Eli, očuhom Džejkom i malom sestrom Islom.

Kleo je nestala ujutru 16. oktobra, sat i po iza ponoći, iz porodičnog šatora u kampu Blouhols u Makleodu, blizu Karnarvona, koji se nalazi severno od Perta.

Prinstcreen YouTube news.com.au

 

Nestanak devojčice pokrenuo je veliku potragu u celoj oblasti, dok su policajci ispitali više od 110 ljudi koji su u noći nestanka devojčice bili u kampu. Policija je tokom potrage ponudila novčanu nagradu u iznosu od milion australijskih dolara za bilo kakvu informaciju.

Policija se uputila do zaključane kuće u predgrađu Karnarvona, koje se nalazi oko 75 kilometara od mesta gde je Kleo nestala, nakon što su primili "važne informacije o jednom automobilu". Policajci su Kleo pronašli samu u jednoj od soba te kuće.

U isto vreme 36-godišnji muškarac iz Karnarvona uhapšen je na obližnjem imanju, udaljenom samo sedam minuta vožnje od porodične kuće devojčice i priveden na ispitivanje, piše Dejli mejl.

Komšije su postale sumnjičave prema tom čoveku kada su ga videli kako u obližnjoj prodavnici kupuje pelene, iako nema dece.

Policijski tim provalio je u zaključanu kuću i pronašao devojčicu, a jedan od policajaca ju je podigao u naručje i upitao kako se zove. Kada je odgovorila da se zove Kleo, policajac se rasplakao, jer je bio presrećan što su uspeli da nađu otetu devojčicu.

Komentari (0)

Evropa