Fokus

Policija još nije pričala sa devojčicom koju je kidnaper držao zatočenu 18 dana: "To će im sigurno teško pasti"

Komentari

Autor: Gardijan/A. T.

04/11/2021

-

12:56

Policija još nije pričala sa devojčicom koju je kidnaper držao zatočenu 18 dana: "To će im sigurno teško pasti"
Kleo Smit sa majkom - Copyright Tanjug AP/Richard Wainwright/AAP Image via AP

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Zapadne Australije, Mark Mekgovan, posetio je Kleo Smit i njenu porodicu u Karnavonu. Na poklon joj je doneo dva medvedića koje je nazvao po policajcima koji su je spasili u ranim jutarnjim časovima u sredu, 18 dana posle nestanka iz kampa gde je bila na odmoru sa porodicom, prenosi Gardijan. 

Australijanac Terens Darel Keli koji je danas optužen za otmicu, a policija je objavila audio snimak trenutka kada su policajci prvi put ušli u sobu u kući u Karnavonu gde su pronašli Kleo. 

Tanjug AP/Richard Wainwright/AAP Image via AP

 

Ubrzo posle pronalaska Kleo koja je bila živa i nepovređena, uhapšen je tridesetogodišnjak i priveden na informativni razgovor. On je ujedno bio i jedini osumnjičeni za otmicu.

Detektiv Kameron Blejn, jedan od policajaca koji je učetvovao u upadu u kuću optuženog u Karnavonu, pozvao je sve ljude iz grada da im pomognu u prikupljanju dokaza.

"Apelujem na firme i ljude da obezbede istražnom timu pristup nadzornim kamerama kako bi pregledali snimke u periodu od 15. oktobra od 2. novembra. 

Premijer Mekgovan je govorio o vremenu koje je proveo sa "veoma skromnom" porodicom male Kleo. On je istakao da su dva medvedića nazvani Rod i Kameron, po policajcima koji su učestvovali u pronalasku devojčice. 

Tanjug AP/Richard Wainwright/AAP Image via AP

 

"Bilo je predivno iskustvo videti tu malu devojčicu. Ona je živahna, razigrana, druželjubiva i prijatna. Jela je ledeni štapić koji joj se svuda razmazao. Rekla mi je da je štapić veoma lepljiv, bila je predivna", opisao je premijer.

Rekao je da je Kleo spavala i veoma puno jela od povratka porodici koja  joj je pružila još više pažnje i ljubavi.  

Vodeći istraživač, detektiv Rod Vajld, rekao je da su stručnjaci došli u Karnavon, ali da Kleo još nisu ispitali. Za to vreme Blejn i policija su njenoj porodici dali savet o čemu bi mogli da pričaju sa njom pre nego što formalno bude ispitana.

"To će im sigurno pasti teško, ali moramo da obavimo uspešnu istragu", istakao je Blejn.

Policija je otkrila da je otmičar uhapšen u istoj ulici u kojoj se nalazi kuća u kojoj je Kleo nađena, ali da nije uhapšen u toj kući. Ranije danas, kada su reporteri pitali o povredama koje je dobio uhapšeni posle udaranja glavom o zid u ćeliji, zamenik komesara policije Kol Blanš rekao je da povrede nisu bile ozbiljne i dodao da su morali dva puta da ga vode u bolnicu.

Tanjug AP/Richard Wainwright/AAP Image via AP

 

Kleo je ponađena više od dve nedelje posle nestanka iz porodičnog šatora u udaljenom mestu za kampovanje udaljenom 75 kilometara od Karnavona.

"Eli i Džejk (majka i očuh Kleo) prošli su kroz 18 dana pakla i znam da je Australija isto osećala", rekao je Blanš i dodao da je siguran da porodica sada spava mirno.

Policija je objavila da optuženi kidnaper nema veze sa porodicom male Kleo. 

Blanš je istakao da prvo moraju da daju vremena porodici da se oporavi. Ali i da će morati da budu izuzetno oprezni kada budu ispitivali Kleo.

"To će biti veoma težak i spor proces, i u redu je ako ne bude htela da priča o tome", objasnio je. 
U pronalaženju Kleo učestvovalo je 140 pripadnika policije, dok je bila ponuđena i novčana nagrada u visini od milion australijskih dolara za bilo kakvu informaciju koja bi bila korisna u  potrazi.

Komentari (0)

Svet