Evropa

Policija kuca na vrata Dauning strita, pokrenuta istraga zbog Džonsonovih proslava tokom pandemije

Komentari

Autor: BBC

25/01/2022

-

12:12

Policija kuca na vrata Dauning strita, pokrenuta istraga zbog Džonsonovih proslava tokom pandemije
Tanjug/AP/Frank Augstein - Copyright Tanjug/AP/Frank Augstein

veličina teksta

Aa Aa

Londonska policija pokrenula je istragu o zabavama koje su održane u Dauning stritu tokom pandemije koronavirusa, zbog kojih je premijer Velike Britanije Boris Džonson na udaru proteklih nekoliko nedelja.

Komesarka policije Kresida Dik rekla je da snage istražuju "potencijalna kršenja propisa uvedenih zbog kovida 19" u Dauning stritu u poslednje dve godine, prenosi BBC.

Ona je rekla da će Metropoliten policija "bez straha i naklonosti" davati ažurirane informacije u svojoj istrazi.

Istraga dolazi nakon što su se pojavili novi navodi o rođendanskoj zabavi organizovanoj za premijera u junu 2020. U Dauning stritu su priznali da se okuplje okupilo unutar Broja 10 kako bi proslavilo rođendan kada je na snazi još bio prvi lokdaun usled pandemije. Portparol kabinera rekao je da istragu vodi Sju Grej.

Podsetimo, novim otkrićem se pojačava pritisak na premijera Veliike Britanije zbog niza okupljanja u njegovoj rezidenciji u Dauning stritu broj 10, kojima su, kako se čini, prekršene epidemiološke mere koje je nametnula Vlada na čijem je čelu, prenosi Rojters. 

Njegov kabinet je osporio da je bila organizovana zabava i u izjavi za ITV Njuz naveo da se grupa zaposlenih koja je toga dana bila na poslu u rezidenciji premijera okupila nakratko u kabinetu, posle sastanka kako bi čestitala rođendan premijeru, "koji se zadržao manje od 10 minuta".

ITV izveštava da je navodno premijerova supruga Keri Džonson pomogla u organizaciji zabave 19. juna popodne, na kojoj je bilo prisutno 30 ljudi. Veruje se da je premijeru darovana torta dok je njegova supruga podstakla osoblje da otpeva rođendansku pesmu Džonsonu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa