Evropa

Predstavnik Rusije u UN: Izjave SAD su samo za "domaću upotrebu"

Komentari

Autor: Tanjug

26/01/2022

-

22:44

Predstavnik Rusije u UN: Izjave SAD su samo za "domaću upotrebu"
Zgrada Ujedinjenih nacija u Njujorku - Copyright Tanjug/ AP Photo/Osamu Honda, File

veličina teksta

Aa Aa

Saopštenja SAD o potencijalnim sankcijama ruskom predsedniku Vladimiru Putinu daju se za "domaću upotrebu" i radi hvalisanja pred svojim saveznicima, izjavio je prvi zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski.

"SAD su nedavno izgovorile toliko mnogo stvari da se sve to mora raščistiti i objasniti. Zato ja ne bih sve to uzimao previše ozbiljno. To je uglavnom za domaću upotrebu i da bi svojim saveznicima pokazali kako su čvrsti i kako mogu da se zauzmu i za sebe i za njih", rekao je Poljanski, prenosi TASS.

Američki predsednik Džozef Bajden izjavio je u utorak da je moguće uvođenje sankcija lično ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, ako Rusija izvrši invaziju na Ukrajinu.

Bajden je na pitanje novinara da li je tako nešto moguće u slučaju ruskog napada na Ukrajinu, potvrdno odgovorio, prenosi Rojters.


Američki predsednik je rekao da bi u bližoj budućnosti mogao da premesti neke od 8.500 američkih vojnika koji su stavljeni u stanje pripravnosti, ali je obećao da američke trupe neće biti raspoređene u samu Ukrajinu.

SAD se generalno uzdržavaju od uvođenja sankcija liderima stranih zemalja, a bivši predsednik Donald Tramp uveo je sankcije predsedniku Venecuele Nikolasu Maduru 2017. i iranskom vrhovnom vođi ajatolahu Ali Hamnejiu 2019. godine, navodi Rojters.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa