Evropa

Severna flota ruske mornarice u Norveškom moru, vežbaju misiju podmorničkog ratovanja

Komentari

Autor: Tanjug

31/01/2022

-

08:52

Severna flota ruske mornarice u Norveškom moru, vežbaju misiju podmorničkog ratovanja
Tanjug/AP/Russian Defense Ministry Press Service - Copyright Tanjug/AP/Russian Defense Ministry Press Service

veličina teksta

Aa Aa

Borbeni brodovi i pomoćna plovila Severne flote ruske mornarice vežbaju misije podmorničkog ratovanja tokom vojnih vežbi u Norveškom moru, saopštila je ruska Severna flota. Mornarica je, tokom vežbi, jurila podmornicu zamišljenog neprijatelja koristeći sonare i podatke vojnih pilota, navodi se u saopštenju, a prenosi ruska agencija TASS.

"U okviru vežbi sa arktičkom ekspedicionom operativnom grupom, grupa borbenih brodova i pomoćnih plovila Severne flote vežbala je protivpodmorničke zadatke u Norveškom moru. Posade raketnog kruzera 'Maršal Ustinov' i fregate 'Admiral Kasatonov' hvatale su podmornicu zamišljenog neprijatelja uz pomoć ratnog helikoptera", navodi se u saopštenju pres službe.

U skladu sa planom vežbi oružanih snaga Rusije za 2022. godinu, serija pomorskih vežbi održava se u periodu januar-februar ove godine u svim zonama odgovornosti mornaričke flote pod generalnom komandom vrhovnog komandanta ruske mornarice admirala Nikolaja Jevmenova.

Pomorski manevri se fokusiraju na mere mornarice i Vazdušno-kosmičkih snaga za zaštitu ruskih nacionalnih interesa u Svetskom okeanu i suprostavljanje vojnim pretnjama Rusiji iz pravca mora i okeana.

Odvojene vežbe će se održati u Sredozemnom, Severnom i Ohotskom moru, kao i u severoistočnom Atlantiku i Tihom okeanu.

Generalno gledano, u vojnim vežbama će se okupiti preko 140 ratnih brodova i pomoćnih plovila, više od 60 aviona, 1.000 komada vojne opreme i oko 10.000 vojnika.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa