Evropa

Francuska policija u luci zaplenila tonu kokaina, među uhapšenima državljani Hrvatske

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Dayfr.com

01/02/2022

-

13:35

Francuska policija u luci zaplenila tonu kokaina, među uhapšenima državljani Hrvatske
Francuska policija u luci zaplenila tonu kokaina, među uhapšenima državljani Hrvatske - Copyright douane.gouv.fr

veličina teksta

Aa Aa

Francuska policija zaplenila je više od jedne tone kokaina na Martinuku, a uhapšene su osobe koje dolaze iz Bugarske, Letonije, Estonije i Hrvatske.

Procenjuje se da je vrednost zaplenjene droge na tržištu preprodaje nedozvoljenih narkotika veća od 94 miliona evra, saopštila je Uprava carina Francuske.

Kako se navodi u saopštenju policije, tokom proteklih dana francuske vlasti na Martiniku sprovele su pomorsku operaciju koja je rezultirala zaplenom 1.183 kg kokaina na jedrenjaku. Kao rezultat nadzornih radnji koje je sprovela francuska carina (DNRED) na ovom karipskom ostrvu, bilo je moguće otkriti približavanje dve jedrilice, nekoliko nautičkih milja od obale, koje su između sebe pretovarale sumnjivi teret.

 

Iako su istrage još u toku, veruje se da bi krajnja destinacija ovog ilegalnog tereta bila Evropa.

Prema saopštenju Uprave carina Francuske, velika zaplena droge desila se u noći između 17. i 18. januara

"U specijalizovanom međuregionalnom sudu Fort de Frans otvorena je sudska istraga zbog kršenja zakona o opojnim drogama u organizovanim bandama i krijumčarenja i udruživanja kriminalaca", rekao je javni tužilac, prenosi portal Dayfr.com.

Kako podseća policija, ukupno je više od pet tona kokaina presretnuto na Martiniku od juna 2021. godine. To se može povezati sa činjenicom da su Karibi blizu tri glavne zemlje koje proizvode kokain, te često švec ide preko karipskih ostrva do Evrope.

 

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa