Evropa

Vlada Ukrajine pozvala građane da ostanu mirni

Komentari

Autor: Tanjug

12/02/2022

-

10:51

Vlada Ukrajine pozvala građane da ostanu mirni
Vlada Ukrajine pozvala građane da ostanu mirni - Copyright Tanjug AP/Andriy Andriyenko

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Ukrajine pozvala je danas građane da ostanu mirni i jedinstveni, ističući da su oružane snage spremne da odbiju svaki napad na zemlju.

"Sada je od ključne važnosti da ostanemo mirni i jedinstveni i da se izbegnu akcije koje podrivaju stabilnost i izazivaju paniku", navedeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova, prenosi Rojters.

Ističe se da oružane snage Ukrajine neprekidno prate razvoj događaja i da su spremne da odbiju svaki pokušaj zadiranja u teritorijalni integritet i suverenitet Ukrajine.

Saopštenje je izdato u trenutku eskalacija odnosa Rusije i Zapada zbog situacije u Ukrajini. SAD su juče saopštile da bi do, kako je navedeno, "invazije" Rusije na Ukrajinu moglo doći u bilo kom trenutku.

Moskva, sa druge strane, negira da planira napad na Ukrajinu i ističe da brani sopstvene bezbednosne interese od NATO-a. Najavljeno je da će danas razgovarati predsednici SAD i Rusije Džo Bajden i Vladimir Putin, kao i američki državni sekretar Entoni Blinken i ruski šef diplomatije Sergej Lavrov.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa